Tiden går

Oj vad tiden rann iväg…. Det har varit ganska intensiva två veckor, superroliga, men intensiva. Känns märkligt ibland att jag kan ha “intensiva” veckor med tanke på att jag inte jobbar…men på något sätt så rusar tiden ändå. Men såklart är det priviligerat att ha 7 timmar om dagen att spendera på i stort sett vad man vill. Men när jag väl har hämtat killarna från skolan så är det fullt upp; matlagning, aktiviteter och läxor!!! Åh suck, Milo har kinesiska i läxa varje dag, då går Google translate varm kan jag säga. Nu ska jag börja ta lektioner i slutet på april, ska bli spännande. Givetvis så blir det också intensivt när man är själv med barnen, man tar alla konflikter, alla läxor (förutom när vi ringer David om svår matte), matlagning, alla problem etc. Ja som det är för många..

Men som sagt, intensivt har det varit. Förra veckan fyllde ju både jag och Neo år. Jag bjöd hem ett gäng tjejer på vin mingel och hade fixat en del mat. Alltid en utmaning att göra “sina” favoriter här i Kina då man inte riktigt vet vad man kan hitta för ingredienser. Men jag fick ihop det i slutänden.

Det blev en jättetrevlig eftermiddag. Det är fantastiskt när man bor såhär att man relativt snabbt får goda vänner och det är så viktigt. Det finns stunder då man känner sig ensam och saknar alla vänner och sin familj därhemma enormt mycket, men att människor som man känt så kort tid anstränger sig, finns där och stöttar och framförallt bjuder in en i gemenskapen är underbart! Det är speciellt att leva som vi gör just nu, många fördelar men såklart också många nackdelar, men att få vara del av en community är otroligt viktigt och värmer kan jag lova. Som tur är kan man iallafall “facetima” ( hur skriver man detta egentligen?) och jag fick prata med mamma och pappa på födelsedagen, härligt, men så blir hemlängtan lite extra påtaglig.

På fredagen var det dags att fira Neo som fyllde 14år, f j o r t o n år, hur är det möjligt? Min underbara tappra fina kille. Var lite orolig för hur han skulle ta sin födelsedag, utan sina kompisar därhemma och pappa borta. Men så hade vi tur, David var på resande fot och kunde komma hem redan klockan 15.00 så vi firade med afternoon tea. Barnen hade studiedag denna dag, så det var ju skönt.

På kvällen kom Magnus, en god vän som vi känt länge, och besökte oss under helgen. Så roligt att han tog sig tid att hälsa på! Det är så fantastiskt när man får besök hemifrån, att nån vet hur man har det och hur man bor och lever. Jag minns från Malaysiatiden att det kändes så kul att få dela upplevelsen med vänner på detta sätt. Nu kan ju tyvärr inte alla komma och hälsa på, men välkomna är de som kan!!! Magnus var i Shanghai på jobb och tog en helg med oss. Det blev middag med dumplings hemma och en heldag på stan med David, snabbsightseeing och shopping. Milo var på kalas hemma hos Caleb som är från Singapore. På kvällen möttes vi upp för middag och firade Neo med god mat.

Den här veckan har det varit mycket location scounting för SWEAs 40års jubileum. Jag ansvarar för kvällen och har dragit med mig Claudia i projektet. Tillsammans var vi på några fantastiska ställen….får berätta mer när det väl är dags i maj. Men det är så häftigt i denna staden att det finns gömda pärlor lite här och var. Men när man ska ha event så gäller det ju också att hitta något ställe där någon talar engelska, så de förstår vad man vill ha. Det är verkligen dags att jag pluggar kinesiska nu!

Tyvärr hade vi också dålig luft på måndagen då jag och killarna skulle ta tuk-tuken till skolan så att vår underbara chaufför Mr Cheng skulle få ledigt. Första gången jag hade mask på mig…Som tur var blev det bättre dagen efter och sedan har det varit blå himmel och sol varje dag. I tisdags var det t o m hela 26 grader, men nu är det åter 14-15 grader, underbart väder och klar luft!

Veckan avslutades med att Milo återigen spelade trummor med sin kinesiska klass. De invigde en stor konferens som hålls årligen med alla internationella skolor i Asien som erbjuder kinesiska, och i år var det vår skola som stod som värd. Sedan var det min tur att på lördagen bli firad på vår favvo restaurant TRB Hutong, ett helt fantastiskt ställe. Ja nu blev det en snabb sammanfattning av dessa veckor. Snart måndag och dags för SLC, Student Led Conferences, då får vi höra hur det går för killarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s